UVJETI KUPNJE

Osnovni pojmovi

Sukladno uvjetima kupnje, kupac može biti svaka fizička ili pravna osoba koja naruči najmanje jedan proizvod, unese tražene podatke i plati naručeni proizvod putem internet stranice www.lipstick.hr vlasništvo obrt MV projekt tim, vl. Manuela Vukelić (u daljnjem tekstu obrt MV projekt tim ). Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, neovisno o kupcu.

Ako su u podacima o kupcu uneseni podaci o pravnoj osobi, kupcem se smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca – pravne osobe.

Kupac je odgovoran za točnost svih upisanih podataka.

Isporučitelj naručenih proizvoda je obrt MV projekt tim, OIB:72302406277

Prihvaćanjem Uvjeta prodaje kupac mora biti punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupac je odgovoran za točnost i potpunost podataka upisanih prilikom registracije.

Cijene proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obrt MV projekt tim se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene.

Sve cijene navedene u web-trgovini izražene su u kunama sa PDV- om ( obrt MV projekt tim je u sustavu PDV-a).

Izražene cijene ne uključuju trošak dostave, koji se posebno zaračunava (pojedinosti su iskazane u web-trgovini).

Narudžba i sklapanje ugovora

U web-trgovini cipelice možete kupovati kao gost ili kao VIP korisnik. Proizvodi se naručuju popunjavanjem elektroničkog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac završi postupak narudžbe. Plaćanje proizvoda moguće je pouzećem, uplatom na račun (putem e-bankarstva ili općom uplatnicom).

Narudžba će se smatrati zaprimljenom:

Prilikom plaćanja uplatom na račun – nakon što www.lipstick.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

Prilikom plaćanja pouzećem – nakon što www.lipstick.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

U trenutku zaprimanja narudžbe obrt MV projekt tim će e-mailom obavijestiti kupca o primitku narudžbe.

U slučaju da kupac proizvode plaća uplatom na račun, ugovor će se smatrati sklopljenim kada obrt MV projekt tim zaprimi potvrdu o uplati.

Ukoliko je plaćanje naručenog proizvoda izvršeno uplatom na račun, obrt MV projekt tim se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana. Po isteku 3 radna dana od primitka narudžbe, obrt MV projekt tim ne garantira dostupnost proizvoda.

Dostava proizvoda

Proizvodi se šalju putem dostavne službe GLS ili HP Expres. Paketi se dostavljaju isključivo radnim danom, od ponedjeljka do petka, na navedenu adresu dostave.

Proizvodi se mogu preuzeti u Poslovnici uz Potvrdu o prethodno izvršenoj uplati.

Dostava u Hrvatskoj

Sve narudžbe/uplate zaprimljene radnim danom do 13 sati šalju se istoga dana, a isporučuju slijedeći radni dan u vremenu između 8 i 20 sati. Dostava na otoke odvija se prema rasporedu dostavne službe.

Trošak dostave plaća kupac, a u cijenu je uključeno pakiranje proizvoda.

Obrt MV projekt tim je obvezan isporučiti naručeni proizvod u roku 3 dana od dana sklapanja ugovora ukoliko ga ima na skladištu, ako ne dužan je o istome obavijestiti kupca.

Neispravne pošiljke, materijalni nedostaci proizvoda

Obrt MV projekt tim odgovoran je za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje putem web-trgovine, u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, posebno sa Zakonom o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakiraju se i slažu na način da se redovitim rukovanjem u dostavi ne oštete. U slučaju pošiljke vidljivo oštećene u transportu, kupcima se savjetuje da istu ne preuzimaju. Mole se kupci da kontaktiraju obrt MV projekt timradi prevladavanja mogućih teškoća.

Kupac je slobodan odbiti primitak proizvoda oštećenog u transportu i neće biti terećen za troškove dostave.

Kupac je dužan provjeriti ispravnost narudžbe, uspoređujući primljene proizvode s računom. Ukoliko nešto nedostaje obvezan je u roku osam dana uputiti pisani prigovor obrt MV projekt tim . Naknadne reklamacije neće se uvažiti.

Potpisom potvrde o primitku pošiljke kupac potvrđuje da nema prigovora na dostavljene proizvode.

Odbijanjem primitka neispravne pošiljke, dostavna služba će pošiljku vratiti obrt MV projekt tim . U slučaju skrivenog nedostatka proizvoda, a što kupac može utvrditi tek uvidom u proizvod, omogućuje mu se jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjena proizvoda ili umanjenje cijene.

Reklamacije i povrat proizvoda

Kupac ima pravo prigovora i povrata pošiljke:

  • ukoliko je zaprimio pošiljku koja ne odgovara narudžbi;
  • ukoliko je zaprimio pošiljku s nenaručenim proizvodom.

Prigovori se šalju: e-mailom na prigovori@cipelice.hr ili pismeno na adresu MV projekt tim, Ruđera Boškovića 12, 44320 Kutina. Obrt MV projekt tim će pismeno potvrditi primitak prigovora i odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u roku 15 dana od zaprimanja prigovora (sukladno Zakonu o zaštiti potrošača).

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora, povrat plaćenog iznosa ili na zamjenu proizvoda. U slučaju zamjene proizvoda kupac snosi troškove nove pošiljke, a trošak povrata preuzima obrt MV projekt tim.

Obrt MV projekt tim će prihvatiti povrat svih gore navedenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan i da u kupca ne postoji nikakva odgovornost.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raski ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku 14 dana od dana primitka narudžbe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje – ukoliko je bila otvorena nakon dostave;
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nepopravljivo pomiješana s drugim sadržajima;
  • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac je o tome dužan obavijestiti obrt MV projekt tim i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, e-mailom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail adresu.

Obrt MV projekt timće potvrditi primitak obavijesti o jednostranom raskidu.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu predana u posjed roba koja čini predmet ugovora ili osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik.

Ukoliko kupac jednostrano raskine ovaj ugovor obrt MV projekt tim se obvezuje izvršiti povrat primljenog novca, zajedno s troškovima isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana povrata robe ili nakon dostavljenog dokaza da je roba poslana.

Povrat novca vrši uplatom na tekući račun kupca. Kupac je dužan robu poslati bez odgađanja, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je nastalo kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Završne odredbe

Ovi Uvjeti kupnje zajedno s Uvjetima korištenja čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji između obrt MV projekt tim i kupca.